Bastun haastekilpailun voittaja on valittu

Bastun haastekilpailu sai arvoisensa huipennuksen tiistaina 31.1. SparkUpin startup yhteisön tiloissa Kupittaalla. Paikalla oli runsas yleisö seuraamassa voittajan julkistamista. Kilpailun raadilla oli haastava tehtävä valita paras idea viiden finaaliin valitun pitchaajan joukosta. Kilpailun voittajaksi valittiin TeMu Fabrics -tiimi.

Kilpailussa ideansa esittelivät Carbonis, jonka liikeideana on digitaalisuuden ja pelillisyyden avulla tapahtuva hiilijalanjäljen pienentäminen; Clothing as a service, joka puolestaan kehittää kokonaista vaatteiden käyttäjille suunnattua kestävää palveluketjua; Solar Optimi, kuudennen aallon ratkaisu aurinkoenergiavoimaloiden sijaintipäätöksille; TeMu Fabrics, jonka liikeidea perustuu jätetekstiilien hyödyntämiseen sienten kasvualustana ja nahan tuottamiseen; sekä Vieriruoka, jossa ideana on modulaarinen Kasvikko-järjestelmä.

Kilpailun raatiin kuuluivat yhteyspäällikkö Tiina Jaatinen Turun kauppakamarista, asiantuntija Laura Järvinen Sitrasta, toimitusjohtaja Jussi Hakala Liedon Säästöpankista, toimitusjohtaja Timo Ketonen Aboa Advestistä, toimitusjohtaja Niko Kyynäräinen Turku Science parkista, professori Markku Wilenius Tulevaisuuden tutkimuskeskuksesta. Keijo Koskinen toimi raadin sihteerinä.

Kilpailun voittaja saa 15 000 € rahapalkinnon ja Bastu-verkoston tuen ideansa edelleen kehittämiseen. Liedon Säästöpankki on lahjoittanut palkintosummasta 10 000 € ja loput 5 000 € ovat Bastun Turun yliopiston ”Intoa! Lean business” -kilpailussa vuonna 2016 saamaa palkintorahaa, joka edelleen lahjoitettiin Bastun haastekilpailussa käytettäväksi.

TeMu Fabrics -tiimiin kuuluvat idean esitelleen Mira Valkjärven lisäksi Qing Cao, Tytti Salminen ja Julius Alisaari. Mira ja Qing ovat Turun yliopiston kauppakorkeakoulun opiskelijoita ja Tytti sekä Julius opiskelevat Turun ammattikorkeakoulussa.

Raadin perusteet voittajaa valittaessa olivat seuraavat:

TeMu Fabrics –tiimin idean pitchaus oli loistava. Se kertoi innovaation taustat ja mahdollisuudet sekä sen, mihin ympäristöön ideaa suunnitellaan. TeMu Fabricsin tiimi on kansainvälinen ja moniosaava. TeMu:n idea on rohkea ja tuore ajatus tunkeutua globaaleille markkinoille perustuen täydellisesti kiertotalouteen, pitäen sisällään sen, mistä materiaali tulee, miten sitä jalostetaan ja mitä sen käytöllä korvataan. Halusimme myös palkita nuorta tiimiä rohkeudesta tietäen, että esitetty konsepti tulee vaatimaan vielä paljon työtä, lisäosaamista ja rahaa lyödäkseen läpi markkinoilla.

Lisätietoja kilpailusta: keijo.koskinen@utu.fi

– –

Katso videotallenne kilpailijoiden pitchauksista sekä voittajan julkistaminen

Bastu-ideakuulutus (26.9.2016)